Kinderopvang De Speelhoeve biedt kleinschalige kinderopvang voor kinderen van 10 weken tot 12 jaar op de boerderij. Dit in een uitdagende en landelijke omgeving, waar kinderen deel van uit maken en hierdoor kennis maken met alle aspecten van het buitenleven.


Ik ben Sjan Claessens, contactpersoon van kinderopvang De Speelhoeve. Ik ben getrouwd met Hay Claessens en samen hebben we 4 kinderen. In 2005 zijn we begonnen met het aanvragen van de vergunningen voor het starten van een kinderdagverblijf. In 2009 konden we eindelijk starten met de bouw.


Kinderopvang De Speelhoeve onderscheidt zich van andere opvang door de unieke mogelijkheid tot samenwerking met het agrarische bedrijf. Hierdoor bieden wij een veelzijdige en natuurlijke speel-, leer- en leefomgeving. Bij onze opvang is er volop gelegenheid om gebruik te maken van de ruimte en vrijheid die het platteland biedt en aan te sluiten bij de (seizoen-)activiteiten op de boerderij. Naast een ruime binnenruimte, hebben we een hele grote buitenruimte met een boomgaard en een moestuin. De buitenruimte is geheel op de aanwezigheid van de kinderen ingesteld. Door de aanwezigheid van grasheuvels, houten speelhuisje, boomgaard, boomstammen, grote keien, zandbakken, bomen en de dieren, kunnen de kinderen dagelijks buiten spelen in een uitdagende en veelzijdige omgeving.

De rust van het platteland zorgt voor een prikkelarme omgeving waardoor de behoeften van uw kind goed aan bod kunnen komen. Het vanzelfsprekende contact met de natuurlijke elementen als zon, wind en regen en het ervaren van de seizoenen biedt de kinderen een natuurlijk en afwisselend speel- en leefritme.

U bent altijd welkom voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen we elkaar leren kennen en inventariseren welke wensen, verwachtingen en mogelijkheden ten aanzien van de opvang zijn.

 

Het team van de Speelhoeve bestaat uit:

Loes van Osch

Lonneke Lemmens

Angelique Koudijs

Marianne Potten

Mariska Manders

Loes Hendrix

Sanne Jonkers

Cheryl Jochems

Lieke Coolen

Rozan Romme

Kaylee Leenders

Ria Geurts

Evy Bloemen

Carla Classens