BSOKinderopvang De Speelhoeve biedt ook buitenschoolse opvang (BSO) aan. Er is bij ons plaats voor 20 kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. Per 10 kinderen is er 1 pedagogisch medewerker aanwezig.

De kinderen worden van school gehaald, en opgevangen in een eigen BSO ruimte. Hier krijgen ze drinken met wat lekkers waarna ze zelf mogen bepalen wat ze willen gaan doen. Bijna alles mag, niets hoeft. Er worden diverse activiteiten aangeboden tijdens de buitenschoolse opvang. Het kunnen binnen activiteiten zijn zoals knutselen, lego bouwen, samen een spelletje spelen of samen koken. Ook mag er gewoon lekker lui worden rond gehangen op de bank. Kinderen hebben bij de BSO inspraak in het aanbod van activiteiten zodat ze zelf aan kunnen geven wat ze graag zouden willen gaan doen.

Buitenactiviteiten 
Buiten is er ook van alles te beleven. De dieren bij de kinderopvang hebben naast eten en drinken natuurlijk een schoon hok nodig. Hier kunnen we prima hulp bij gebruiken. Voor kinderen die het leuk vinden hebben wij een groentetuin aangelegd, waarbij de kinderen zelf mogen bepalen wat er in komt te staan. Door het verzorgen van planten en dieren leren kinderen zorg dragen voor de natuur, en daardoor ook voor elkaar. Verder hebben we een grote buitenspeelruimte waar o.a. volop gevoetbald kan worden of klimmen in de klimbomen. Voor de jongere kinderen is er zand en water om mee te spelen. Buitenspelen in de natuur heeft een positieve invloed op de motorische en fysieke ontwikkeling. Spelenderwijs worden kinderen zich bewust van en gedragen zich verantwoordelijk voor de natuur en het milieu. Natuurbeleving bevordert creativiteit, onafhankelijk denken, verbanden leggen en taalontwikkeling Al met al dus genoeg uitdaging voor kinderen om te spelen of te ontdekken bij ons op de boerderij.

Voorschoolse opvang Voor de VSO geldt dat u uw kind zelf naar de BSO locatie brengt. Onze locaties met VSO zijn geopend vanaf 7.30 uur ‘s ochtends. ( in overleg kunt u uw kind ook eerder brengen). Naschoolse opvang Voor de NSO geldt dat wij uw kind na schooltijd bij school ophalen en naar de BSO brengen.  Kinderen mogen in overleg voorafgaand aan plaatsing eerst komen wennen in de groep. Dit kan zonder kosten.

Contractmogelijkheden

We bieden vier contractmogelijkheden van BSO aan :

  1. Opvang tijdens schooldagen (40 weken). De opvangdag loopt vanaf eindtijd school. Incidentele opvang is ook mogelijk
  2. Voorschoolse opvang ( 40 weken) incidentele opvang is ook mogelijk.
  3. Opvang tijdens vakantieopvang (12 weken) vanaf een afname van minimaal 11 uur per jaar, die volledig flexibel in te zetten is.
  4. Een combinatie van beide